当前位置: 首页 > 通知公告

[预告] 9月9日未来数学教师的职业素养——概念化与测量工作坊

作者:系统管理员发生时间:2017-09-06来源:北师大总中心浏览次数:10

中国基础教育质量监测协同创新中心将邀请德国汉堡大学Gabriele Kaiser教授开设“未来数学教师的职业素养——概念化与测量”工作坊。具体信息如下:

题目:未来数学教师的职业素养——概念化与测量工作坊

Professional competencies of (future) mathematics teachers their conceptualization and measurement

内容简介:There are four parts in the workshop: (1) Professional competencies of (prospective) mathematics teachers cognitive versus situated approaches; (2) Presentation of the TEDS-M-study: Theoretical framework, exemplary items and their solutions; (3) Workshop on item development for the measurement of teachers’ competence restricted to MCK and MPCK: development of items to given mathematical topics and mathematics educational situations; (4) Evaluation of the items developed by comparing them with the items used in TEDS-M for these themes; summary and wrap-up.

培训时间:201799   上午8:30-12:00   下午13:30-17:00

培训地点:北京师范大学京师学堂 第七会议室

授课教师:Gabriele Kaiser 教授

教师简介:Gabriele Kaiser教授自1998年起任教于德国汉堡大学教育学院,2010年至2016年任汉堡大学教育学院副院长。研究领域包括教师教育与教师职业素养的实证研究及其在学校中的模型与应用、国际比较研究、数学教育中的性别及文化研究。2005年起,担任《ZDM Mathematics Education》杂志主编,并于2016年任第十三届国际数学教育大会(ICME-13)召集人。近期担任国际教育评价组织“数学教师教育研究项目”(IEA Teacher Education Study in Mathematics, TEDS-M)的主要负责人。

报名方式:请于97日前发送报名信息(姓名、单位、联系方式+报名参加数学教师职业素养工作坊)至中心人才培养部邮箱:xt_rcpy@bnu.edu.cn